Lubin

2014 - 2015
  
Na een succesvol seizoen met Paris Volley tekende Jeroen in juni 2014 een eenjarig contract bij de Poolse club KS Cuprum Lubin, een ambitieuze promovendus, die als doelstelling heeft het eerste seizoen in de Poolse Plusliga bij de eerste zes te eindigen.

Op 18 augustus 2014 begon voor Jeroen dit Poolse avontuur - een hele uitdaging: vreemd land, vreemde taal, onbekende competitie.

Vergeleken de voorgaande jaren was dit een rustig seizoen: trainen, competitie- en bekerwedstrijden spelen, meer niet. En ook nu veel lange busreizen naar uitwedstrijden.

  • Lubin-01
  • Lubin-02
  • Lubin-03
  • Lubin-04
  • Lubin-05
  • Lubin-06
  • Lubin-07

Het bekertoernooi was snel voorbij: Lubin kon instromen in de 1/8 finale en won met moeite de wedstrijd tegen Slepsk Suwalki, nr.4 in de eerste divisie (in het uiterste noordoosten van Polen, ruim 700 km. vanaf Lubin). In de 1/4 finale werd Lubin echter met 1-3 uitgeschakeld door titel-kandidaat Belchatow.

In de competitie deed Lubin het prima. En Jeroen was in topvorm. Het team behaalde de 5e plaats in de reguliere competitie. Daarna kwam een behoorlijk zwaar play off-traject. In mijn voormalige volleybal-blog schreef ik op 17 april 2015: 

Lubin verslaat Warschau en eindigt als zevende

Na 37 wedstrijden gespeeld te hebben, sluit KS Cuprum Lubin het seizoen af op de zevende plaats. Deze positie werd bereikt door zes dagen geleden uit en vanavond thuis AZS Politechnika Warszawska met 3-1 te verslaan. Daarmee sluit Lubin het seizoen winnend af.
Het team promoveerde vorig jaar vanuit de eerste divisie. Spelers en coach kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen. De reguliere comnpetitie leverde een vijfde plaats op. In de eerste ronde van de playoffs lukte het Lubin nét niet om de nr.4 (Jastrzebski Wegiel) uit te schakelen, waardoor het team nog 3 rondes moest spelen voor de eindklassering. Dit neemt niet weg dat het eerste seizoen als zeer geslaagd beschouwd mag worden.
Ook Jeroen is erg tevreden over zijn eigen spel en de prestaties van het team. Naar eigen zeggen speelde hij het beste seizoen ooit. Dat was in cijfers te zien: 3x werd hij MVP (most valuable player). In één van die drie wedstrijden scoorde hij 22 punten - dat was hem nog nooit eerder gelukt.

 

Lubin, laatste wedstrijdIn het begin van 2015 besloot Jeroen een punt te zetten achter zijn volleybal-carrière. Een nieuwe fase in hun leven zou gaan beginnen: werken aan een maatschappelijke carrière en zorg voor hun opgroeiende kinderen Ellis en Kyan. Maar: in welk land zullen we gaan wonen? Nederland of Canada? Na lang wikken en wegen, plussen en minnen, nadenken en bidden kozen Jeroen en Julie ervoor zich te gaan vestigen in Winnipeg, Canada.

Met deze stap kwam er een eind aan een prachtige volleybal-carrière.

Hoogtepunten en dieptepunten.
Teleurstellingen en uitdagingen.
Winnen en verliezen.
Spanning en emotie.

Het was er allemaal.

Het waren jaren om nooit te vergeten!