Kipsalade met rozijnen en pijnboompitten


Voor 6 à 8 personen, onderdeel van tapasmaaltijd


Ingrediënten

  • 50 ml rode wijnazijn
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1 laurierblaadje
  • schil van 1 citroen
  • 150 gram rozijnen
  • 4 kipfilets (samen 600 gram)
  • 5 eetlepels spaanse olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 gram pijnboompitten
  • zout en peper
  • 1 dl spaanse olijfolie
  • 1 bosje verse bladpeterselie
 
 

Bereiding

Breng de wijnazijn met de suiker, het laurierblad en de citroenschil in een pan aan de kook.Haal als de vloeistof kookt, de pan van het vuur, voeg er de rozijnen aan toe en laat het geheel afkoelen.
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er de plakken kip op matig vuur 8 à 10 minuten in tot ze gaar en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en de pijnboompitten toe. Bak ze al roerend één minuut mee. Breng de kipfilets verder op smaak met zout en peper en schep ze met een schuimspaan op een bord.
Giet de afgekoelde dressing in een grote kom en voeg er de in de pan resterende olijfolie aan toe. Klop de ingrediënten goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.Voeg de plakken kip en de peterselie toe en schep alles voorzichtig om.
Doe de kipsalade over in een schaal. Dien de salade warm of koud op. Laat in het laatste geval de salade 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast.
 
 
Terug naar lijst: Salades