PaasChallenge 2021


Bron: PKN 
 
Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.
 

Coronaproof

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes afhankelijk van de actuele coronamaatregelen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.
 

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een 'tegenstander' van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En Hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.
 

Theologische verdieping

Deze PaasChallenge is gebaseerd op het werk van de Britse theoloog Tom Wright 'Broken Signposts'. In dit boek wijst Wright erop dat ieder mens verlangt naar liefde, schoonheid, orde of spiritualiteit, maar dat deze zaken vervormd zijn en vragen om herstel. In het paasverhaal kom je deze vervormingen tegen in het karakter dat je speelt. De ontmoeting met Jezus geeft je de mogelijkheid om de weg naar heelheid in te slaan.
 

Welkom en introductie

 

Bron: PKN 


De deelnemers konden kiezen uit vier karakters / personages:

 

 

Juda, een man die leeft voor liefde.

 

 

 

 

 

 

Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.

 

 

 

 

 

 

Jozef: een spirituele leider.

 

 

 

 

 

 

Jozua: een echte vrijheidsstrijder.