Cocktail van gerookte makreel


Voor 4 personen


Ingrediënten

Voor de dressing:
  • 3 eetlepels karnemelk
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepels geraspte verse mierikswortel of 1 el mierikswortel uit een potje
  • 2-3 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • peper en zout
 
Voor de cocktail:
    • 100 gram rucola
    • 2 kropjes little gem (of baby romainesla), zeer fijn gesneden
    • 1 granny smith appel, in dunne reepjes
    • sap van halve citroen
    • 2 gerookte makreelfilets
 
  

Bereiden

Klop de dressing door alle ingrediënten ervoor goed te mengen, en klop op het laatst de olijfolie er in een dunne straal doorheen. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Zet weg tot gebruik.
Meng de rucola met de reepjes little gem. Besprenkel de reepjes appel met het citroensap. Pluk het visvlees van de makreelfilets en schep alles door elkaar. Schep de dressing erover en serveer direct in 4 mooie coupes.
Serveer er toast bij.

 

Terug naar lijst: Voorgerechten