Afdrukken
Spelen bij het schip op het strand

Het speelschip op het Zegerstrand is een prachtige plek voor kinderen en volwassenen om te spelen en te relaxen. Hoe mooi is het om samen met je jonge (klein- of oppas-) kinderen lekker te spelen en te ravotten en intussen ook nog iets te ontdekken over Gods trouw en liefde.
Hou het leuk voor de kinderen, het is niet nodig alle spelsuggesties in één keer te doen.
Neem de richtlijnen van het RIVM in acht; als het erg druk is, ga dan liever een andere keer. (’s morgens vroeg en tegen het eind van de middag zijn de rustigste momenten).
 

Veel plezier!

   
 
 

Laat de kinderen eerst even lekker spelen. Laat het leuk blijven, het is helemaal niet nodig alle opdrachten af te werken.

Ik gebruik een paar keer het woord ‘discipelen’. Je kan het ook vervangen door ‘de vrienden van Jezus’. Het is sowieso handig de tekst van tevoren even door te lezen en eventueel aan te passen aan het niveau van het kind en het taalgebruik dat jullie thuis gewend zijn.

 
 
   1.  Wonder

Ken je het verhaal van Jona die in de zee wordt gegooid en daar wordt ingeslikt door een grote vis? Kan je dan nog wel blijven leven?  

 
  
 
 

   2.  Niet bang zijn

Ken je het verhaal van Jezus die op het water loopt? De discipelen varen in een boot op een heel groot meer, wel meer dan 200 keer groter dan het meer hier in Alphen. Dan gaat het heel hard stormen en ze zijn bang dat de boot waarin ze zitten vergaat. Dan zien ze Jezus aankomen, lopend over het water. Wat een wonder!  Petrus stapt uit de boot en hij loopt, over het water, naar Jezus toe. Maar dan wordt hij bang, hij zakt weg in het water maar Jezus trekt hem er weer uit.

 
 
 
 
   3.  De allersterkste

Aan de kant van het water is een loopbrug om het schip op te gaan, loop er maar eens overheen! Hij wiebelt een beetje maar kijk eens hoe dik de kettingen zijn! Je hoeft niet bang te zijn dat ze breken… Misschien durf je zelfs wel te springen op de brug. En papa of mama kan er ook over lopen.

  

God is de allersterkste! Kan je iets bedenken dat sterker is dan God? (Een olifant? Die is door God geschapen… Deze kettingen? God liet de dikke muren van Jericho instorten… )

 
 
 
   4.  De baas
 

Loop eens over het net dat op het schip hangt, dat wiebelt nogal. Een schip op het water wiebelt altijd, dat komt door de golven. Als er veel golven zijn wiebelt het schip harder en als het heel hard stormt kunnen de golven zo hoog worden dat het schip zelfs omvalt en zinkt. Er staat een verhaal in de Bijbel over zo ’n storm. Jezus slaapt in de boot gewoon lekker door maar de discipelen zijn bang dat ze vergaan. Ze worden zelfs een beetje boos op Jezus omdat hij zo lekker ligt te slapen, ze maken hem wakker. En dan zorgt Jezus er voor dat de storm zomaar ophoudt!

Luisterliedje: In een scheepje over zee

 
 
 
 
   5.  Lief
  

Zie je de vlaggen op het schip? Als je goed kijkt zie je dat er twee halve harten op staan. In de Bijbel staat ook iets over een vlag en liefde! Een meisje zegt dat haar vriend zoveel van haar houdt dat hij een liefdesvlag voor haar heeft gemaakt. God houdt ook zoveel van ons!

 
 
 
 
 
   6.  Beloofd is beloofd
  

Heb je de vogel gezien die in de mast van het schip zit? In de Bijbel staat ook een verhaal over een schip en vogels, het verhaal van Noach.

  • Ga het samen maar vertellen, jij een stukje en papa of mama een stukje.

In het verhaal van Noach komt de duif terugvliegen met een takje in de snavel. En God laat een regenboog zien, daarmee belooft Hij dat alles weer goed komt.

  • Weet jij welke kleuren de regenboog heeft? Kijk eens om je heen of je al die kleuren ziet. In elk geval vast wel een paar. Altijd als je één van deze kleuren ziet kan je er aan denken dat God doet wat Hij belooft.
   
  
 
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account