Bleekselderijsoep met kip en kokos
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
- stukje gember van ca. 3 cm, geschild en fijngehakt
- 1 (rode) ui, in smalle partjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 700 milliliter kippenbouillon
- 400 milliliter kokosmelk
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes
- 100 gram peultjes
- 150 gram gerookte kipfilet, in reepjes
- 2 eetlepels gehakte basilicum
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember, ui, rode peper en knoflook 2-3 minuten. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep de bleekselderij en peultjes erdoor en kook zachtjes 3-4 minuten.
Verdeel de kipreepjes over kommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met basilicum.
Variatie
- Vervang de basilicum door koriander.
- Neem gebakken kipfilet in plaats van gerookte kip.
- Voeg eens extra blokjes zoete aardappel of pompoen toe.
Terug naar lijst: Soepen