Overgewaaid vanuit Canada

Logo Oasis church WinnipegOasis-church is een grote evangelische gemeente in de Canadese stad Winnipeg. Elke zondag zijn er 'dubbele' diensten, waar wekelijks zo’n 1800 à 2000 mensen naar toe komen, incl. vele honderden kinderen. 

In deze gemeente zijn LifeGroups (groeigroepen, huiskringen) een belangrijk element van het gemeentelijke leven. Elke week komen de kringen bij elkaar (± 8 - 12 deelnemers) om n.a.v. de preek van de voorafgaande zondag door te praten over het thema van die week. In de LifeGroups ontmoeten gemeenteleden elkaar en dragen zorg voor elkaars geestelijke welzijn.

Oasis church kerkzaal

In januari van dit jaar (2019) was ik op familiebezoek bij onze zoon en schoondochter die in Winnipeg wonen. Ik heb daar op zondagmorgen kennis gemaakt met een vijfdelige preken-reeks en bijbehorende serie gespreksavonden in Oasis-church, waar Jeroen en Julie actief lid zijn. Titel van deze vijfdelige reeks: Taking responsibility for your life.

De serie “Taking responsibility for your life” heeft als uitgangspunt:

Je bent zélf verantwoordelijk voor je geestelijke groei.

Ik heb in de weken daarna kennis genomen van de hele reeks (preken + gespreksavonden) en de bijbehorende gespreksmaterialen verzameld. Het idee kwam bij mij op om dit thema in onze gemeente in een gemeenteproject aan de orde stellen in het aankomende najaar. Ik heb toestemming gevraagd aan de voorgangers van Oasis-church om de materialen in Nederland te mogen gebruiken en bewerken; daar werd heel positief en enthousiast op gereageerd.

En zo is het gekomen dat wij nu het gemeenteproject Neem verantwoordelijkheid voor jouw leven presenteren.
  
  

Johan Trommel, coördinator

 

Jouw reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen