Aardbeien tiramisu


Voor 6 personen


Ingrediëntentiramisu met aardbeien

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram aardbeien
  • 30 lange vingers
  • geraspte (witte) chocolade
  • 6 a 8 eetletlepels 'Fraise des Bois' of 'Creme de Cassis' likeur
   

Bereiden

Maak de aardbeien schoon en snijd ze, op een paar na die voor de decoratie nodig hebt, in plakjes.
Sla de slagroom stijf met de suiker en spatel de mascarpone erdoor met 2 eetlepels likeur.
Leg een laag lange vingers op de boden van een rechthoekige schaal en besprenkel ze met de rest van de likeur. Leg hier de helft van de aardbeiplakjes op en dek dat af met de helft van de mascarponeroom.
Maak nog een laag langevingers, aardbeien en mascarpone.
Bedek de toplaag met geraspte (witte) chocolade en decoreer met de achtergehouden ardbeien.
Bedek met vershoudfolie en laat in de koelkast gedurende 4 uur opstijven.
  
  
Terug naar lijst: Nagerechten