Kruidige appel-speculaas crumble


Voor 4 personen


Ingrediënten
  • 75 gram bloemAppel speculaascrumble
  • 40 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 500 gram friszure appels, geschild en in blokjes
  • Vanille-ijs
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • ½1 theelepel witte peper
  

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Maal in een vijzel de kruidnagel fijn en wrijf vervolgens de overige speculaaskruiden (kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en witte peper) erdoor.
Kneed een kruimelig deeg van de bloem, speculaaskruiden, boter, de helft van de suiker en het amandelschaafsel.
Meng de appels met de rest van de suiker en verdeel ze over 4 kleine ovenvaste schaaltjes of schep ze in een ovenschaal.
Verdeel het kruimeldeeg over de appels en bak de crumble in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Laat even afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

 

Terug naar lijst: Nagerechten