Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata


Voor 4 personen


IngrediëntenFarfalle rivierkreeftjes gremolata
  • 300 gram farfalle
  • 400 gram gesneden snijbonen
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 ui
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 eetlepels arrabbiata pesto
  • 250 gram tuinerwten (diepvries)
  • 200 gram rivierkreeftjes

 

Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Giet af.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de blaadjes peterselie fijn en meng met het citroenrasp (gremolata).
Snipper de ui. Verhit de ansjovis en olie uit het blikje in een hapjespan en fruit daarin de ui en pesto 4 min. op laag vuur Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes.Voeg de erwten toe en bak nog 3 min. op laag vuur.
Voeg de pasta, snijbonen, 1 el citroensap en 3/4 van de rivierkreeftjes toe. Bestrooi met de gremolata en de rest van de rivierkreeftjes.
Serveer direct.

 

Terug naar lijst: Hoofdgerechten