Ovenschotel prei-kerrie-pastinaak
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 preien
- 1 pastinaak
- 1 rode paprika
- 1 rode appel
- 1 rode ui
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 5 aardappelen
- 25 gram kruidenmix
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de groente schoon. Snij de prei in halve ringen. Snij de pastinaak en paprika in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel, met schil, in stukjes. Pel de uien en knoflook, snipper de uien en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen dun en snij in vieren.
- Doe de aardappelen met water (tot de aardappelen net onder staan) in een kookpan en breng op hoge temperatuur aan de kook. Kook de aardappelen met de deksel op de pan in 20-25 minuten op middelhoge temperatuur gaar. Giet af, laat even uitstomen en prak of stamp de aardappelen grof.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels (olijf)olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten op hoge temperatuur.
- Voeg het gehakt toe en bak op hoge temperatuur in 3-4 minuten rul.
- Voeg pastinaak, paprika en prei toe en bak 2 minuten.
- Voeg de kruidenmix, 150 ml water en appel toe en laat 12-15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Doe het groente-gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel hierover de aardappelen en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak 20 minuten in de oven.
Terug naar lijst: Hoofdgerechten