Marokkaanse dorade uit de oven
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 dorades
 - 500 gram zoete aardappelen
 - 5 tomaten
 - 2 uien
 
Marinade
- 130 gram zonnebloemolie
 - 1 ui
 - 4 teentjes knoflook
 - 40 gram koriander
 - 3 theelepels ras el hanout
 - ½ theelepel zwarte peper
 - 1 theelepel komijn
 - 1 blokje visbouillon
 - zout
 
Extra ingrediënten:
- 350 gram garnalen
 - 1½ theelepel ras el hanout
 - 1 theelepel uienpoeder
 - 15 gram koriander
 - halve theelepel zwarte peper
 - zout
 
Bereiden
- Snijd de zoete aardappels, tomaten in schijven en 2 uien grof en strooi er wat peper en zout op. Snijd de knoflookteentjes, koriander en één ui klein.
 - Doe de zonnebloemolie in een diepe kom en voeg ui, knoflook, koriander, ras el hanout, zwarte peper, komijn, visbouillon en zout toe. Meng alles tot een geheel.
 - Snijd een aantal sneetjes in de dorade en smeer de vis in met de marinade. Laat het intrekken, het liefst voor een hele nacht. Bewaar het in de koelkast (afgedekt).
 - Smeer wat olie op de ovenschaal en verdeel de ui, zoete aardappels en tomaat over de ovenschaal. Leg de vis erop, gevolgd door de marinade.
 - Bedek de visschotel met aluminiumfolie en leg het in een voorverwarmde oven op 225 graden voor zo'n 50/60 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en leg het weer terug in de oven voor zo'n 15 minuten.
 - Verhit wat olie in een pan en voeg de garnalen, ras el hanout, zwarte peper, zout en koriander toe.
 - Schep de groentes en garnalen op een bord. Leg de dorades erop en giet de jus erover heen. Serveer het met gegrilde paprika's als je daar van houdt.
 
Tips:
- Voeg groentes toe naar keuze
 - Groentes zou je ook kunnen marineren
 - Serveer met charmilla en een frisse salade
 - Serveer met brood
 - Visbouillon zou je eventueel kunnen vervangen door zout.
 
Terug naar lijst: Hoofdgerechten