Spaanse aardappel-tortilla


Voor 4 personen


Ingrediënten
  • 400 gram aardappelen
  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper/ zout
  • kokosolie
  • enkele blaadjes basilicum
  

Bereiden

Snij de aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm en kook deze in ongeveer 5 min gaar. Tik in de tussen tijd de eieren los en breng dit op smaak met wat peper en zout. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Giet de aardappels als ze gaar zijn af en bak ze in een koekenpan ongeveer 2 min samen met de ui en knoflook in een beetje kokosolie. Verdeel de aardappels mooi over de bodem en giet de eieren erover heen. . Plaats een deksel op de pan en bak dit in ongeveer 20 min gaar op een laag vuurtje.
Als het ei gestold is beweeg je de pan zodat de tortilla los laat en je het kan omdraaien zodat je de andere kant ook 5 min kan bakken. Doe dit met behulp van een bord. Voor het uitserveren snij je de tortilla in punten. Leg wat blaadjes basilicum er bovenop.
 
Terug naar lijst: Bijgerechten